Liderul separatist din Doneţk, susţinut de Rusia, sugerează Ucrainei să cedeze noi teritorii

Liderul separatist susţinut de Rusia dintr-o regiune separatistă ucraineană a declarat miercuri că forţele guvernamentale ucrainene ar trebui să se retragă de pe teritoriul pe care îl revendică statul autoproclamat de el.

3807 afișări
Imaginea articolului Liderul separatist din Doneţk, susţinut de Rusia, sugerează Ucrainei să cedeze noi teritorii

Lider separatist din Doneţk, susţinut de Rusia, sugerează Ucrainei să cedeze noi teritorii

TASS l-a citat pe Denis Puşilin, şeful "Republicii Populare Doneţk", care a declarat presei de stat ruse că un astfel de scenariu ar fi cel optim.

În această săptămână, Rusia a recunoscut două regiuni ucrainene separatiste, inclusiv cea a lui Puşilin, ca state independente, atrăgând sancţiuni din partea Occidentului şi furia Ucrainei, care îi numeşte pe cei ca Puşilin proxeneţi ruşi şi care îşi vrea teritoriul înapoi.

Separatiştii revendică o porţiune de teritoriu mult mai mare din Ucraina decât cea pe care o controlează în prezent.

Puşilin declarase anterior, miercuri, că doreşte să rezolve paşnic problema frontierei cu Ucraina prin intermediul discuţiilor, dar şi-a rezervat dreptul de a cere ajutorul "marii Rusii".

Şefii Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Luhansk( nerecunoscute la nivel internaţional) s-au adresat lui Putin cu o cerere de asistenţă la respingerea agresiunii din Ucraina, a anunţat Dmitry Peskov, secretar de presă al Kremlinului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici