Liderul talibanilor pakistanezi, inculpat în SUA în legătură cu uciderea a şapte agenţi CIA

Liderul talibanilor pakistanezi, Hakimullah Mehsud, este urmărit pentru "complot terorist" de către justiţia americană pentru responsabilitatea sa în asasinarea, la 30 decembrie 2009, a şapte agenţi ai CIA în Afganistan, a anunţat miercuri Departamentul Justiţiei.

21 afișări
Imaginea articolului Liderul talibanilor pakistanezi, inculpat în SUA în legătură cu uciderea a şapte agenţi CIA

Liderul talibanilor pakistanezi, inculpat în SUA în legătură cu uciderea a şapte agenţi CIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Stat anunţase anterior că a plasat talibanii pakistanezi (Tehrik-e-Taliban) pe lista neagră a organizaţiilor teroriste internaţionale.

Acesta a precizat, într-un comunicat, că oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru găsirea lui Mehsud.

La 30 decembrie, autorul desemnat al atentatului sinucigaş, iordanianul Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, prezentat ca agent dublu în slujba al-Qaida, s-a aruncat în aer într-o bază a CIA din Khost, în estul Afganistanului.

Într-o înregistrare difuzată după moartea sa de postul de televiziune Al-Jazeera, Balawi a afirmat că vrea să răzbune moartea fostului lider al talibanilor pakistanezi, Baitullah Mehsud, în august 2009, şi să facă serviciile de informaţii iordaniene şi americane să plătească.

Şapte americani care lucrau pentru CIA şi un ofiţer iordanian au murit în acest atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici