Liderul UKIP Nigel Farage nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Comunelor - VIDEO

Liderul partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Comunelor în urma alegerilor de joi şi a demisionat vineri de la conducerea formaţiunii, care s-a clasat pe locul al treilea la nivel naţional.

226 afișări
Imaginea articolului Liderul UKIP Nigel Farage nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Comunelor - VIDEO

Liderul UKIP Nigel Farage nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Comunelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Farage s-a clasat pe locul al doilea, după candidatul conservator Craig Mackinlay, un fost activist UKIP, în circumscripţia South Thanet, situată la est de Londra, conform rezultatelor oficiale anunţate vineri, relatează Associated Press.

Înaintea anunţării rezultatelor, Farage declarase că va demisiona de la conducerea UKIP dacă nu va reuşi să obţină mandatul de deputat. El a denunţat sistemul electoral majoritar din Marea Britanie. UKIP a primit aproape 3,8 milioane de voturi, dar s-a clasat pe locul al doilea sau al treilea în zeci de districte.

"Avem un sistem (...) în care devenim clar al treilea partid, dar abia obţinem câteva mandate", a declarat el.

Potrivit Reuters, în urma acestui rezultat, Farage a anunţat vineri că demisionează de la conducerea UK Independence Party, dar a precizat că nu exclude o nouă candidatură la funcţia de preşedinte al partidului.

"Vor fi alegeri pentru conducerea UKIP în septembrie şi mă voi gândi în această vară dacă îmi voi prezenta numele pentru această funcţie din nou", a afirmat el.

Potrivit proiecţiilor realizate de BBC după numărarea voturilor în 646 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii premierului David Cameron vor obţine o majoritate de 327 de mandate în Camera Comunelor. Partidul Laburist va obţine 232 de mandate, Partidul Naţional Scoţian (SNP) 56, Partidul Liberal Democrat 8, iar UKIP un singur loc în Camera Comunelor.

 

 

"On a personal level, a weight has been taken off my shoulders." Nigel Farage fails to win in South Thanet www.bbc.co.uk/electionlive #GE2015

Posted by BBC News on Friday, 8 May 2015

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici