Liderul unui grup afiliat Al-Qaida şi 13 membri, ucişi într-o tentativă de evadare, în Pakistan - VIDEO

Liderul unei grupări teroriste afiliate Al-Qaida şi cei doi fii ai săi au fost ucişi miercuri în timp ce erau transferaţi de un convoi al poliţiei într-o închisoare din estul Pakistanului, autorităţile fiind atacate de membri ai organizaţiei radicale, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

148 afișări
Imaginea articolului Liderul unui grup afiliat Al-Qaida şi 13 membri, ucişi într-o tentativă de evadare, în Pakistan - VIDEO

Liderul unui grup afiliat Al-Qaida şi 13 membri, ucişi într-o tentativă de evadare, în Pakistan (Foto: Captura)

Potrivit autorităţilor pakistaneze, mai mulţi bărbaţi înarmaţi, membri ai grupării teroriste pakistaneze Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), au atacat miercuri un convoi al poliţiei în care se aflau liderul organizaţiei, Ishaq, şi cei doi fii ai săi. Cei trei islamişti au fost arestaţi sâmbătă de către autorităţile pakistaneze şi urmau să fie mutaţi într-o închisoare din estul Pakistanului, în apropierea oraşului Muzaffargarh, din provincia Punjab.

Liderul grupării fundamentaliste, Ishaq, a fost ucis în această confruntare armată de către poliţişti, alături de cei doi fii ai săi şi de alţi 11 membri ai grupării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Muzaffargarh, Adnan Shehzad, Ishaq ar fi dezvăluit locaţia altor militanţi ai grupării LeJ şi a unei ascunzători cu echipament militar. Mai mulţi bărbaţi înarmaţi pe motociclete au atacat convoiul poliţiei.

"Între 12 şi 15 terorişti au atacat convoiul poliţiei, i-au eliberat pe acuzaţi şi au plecat pe motociclete", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei Nabila Ghazanfar.

Gruparea LeJ ar avea legături cu organizaţia teroristă Al-Qaida şi cu talibanii, conform reprezentanţilor poliţiei pakistaneze.

Analiştii consideră că moartea lui Ishaq, după decenii în care a fost de neînvins, ar putea marca o schimbare importantă în cursul negocierilor Guvernului pakistanez cu militanţii islamişti.

Gruparea islamistă sunnită, fondată de Ishaq, a revendicat atentatele în care au murit sute de oameni, mare parte dintre aceştia aparţinând minorităţii şiite.

Organizaţia Lashkar-e-Jhangvi a sprijinit cea mai importantă agenţie de spionaj din Pakistan, agenţie care a apelat la serviciile acestor grupări pentru a supraveghea situaţia din India şi din Afganistan şi pentru combaterea militanţilor şiiţi.

Ishaq a fost adus în instanţă de nenumărate ori, dar a fost achitat după ce martorii au refuzat să depună declaraţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici