Lituania anunţă expulzarea ambasadorului Rusiei / Moscova denunţă acţiuni "extrem de ostile"

Guvernul Lituaniei a anunţat, luni seară, expulzarea ambasadorului Rusiei, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina şi la atrocităţile atribuite militarilor ruşi, iar Ministerul de Externe de la Moscova a avertizat că va riposta la aceste acţiuni "extrem de ostile".

1729 afișări
Imaginea articolului Lituania anunţă expulzarea ambasadorului Rusiei / Moscova denunţă acţiuni "extrem de ostile"

Sursa foto: Profimedia

"Ca reacţie la agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei suverane şi ca reacţie la atrocităţile comise de forţele armate ruse în diverse oraşe ucrainene ocupate, inclusiv oribilul masacru de la Bucha, Guvernul lituanian a decis reducerea reprezentării diplomatice, iar ambasadorul Federaţiei Ruse va trebui să părăsească Lituania", a declarat ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, citat de cotidianul Le Figaro.

De altfel, Gabrielius Landsbergis a anunţat închiderea Consulatului rus din oraşul Klaipeda.

Ministerul de Externe de la Moscova a denunţat acţiunile "extrem de ostile" ale Lituaniei. "Aceste decizii au rolul distrugerii relaţiilor bilaterale. Vom anunţa curând măsuri de retorsiune", a afirmat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici