Logodnica lui Jamal Khashoggi cere ajutor din partea lui Donald Trump

Logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, a făcut apel preşedintelui american Donald Trump să ajute la rezolvarea cazului asasinării acestuia, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1353 afișări
Imaginea articolului Logodnica lui Jamal Khashoggi cere ajutor din partea lui Donald Trump

Logodnica lui Jamal Khashoggi îi cere lui Donald Trump să ajute la rezolvarea cazului

În cadrul unui discurs susţinut la un eveniment de comemorare desfăşurat în Marea Britanie, Hatice Cengiz a declarat că Donald Trump "nu ar trebui să ajute la muşamalizarea asasinării" lui Jamal Khashoggi.

"Sunt, cu toate acestea, dezamăgită de acţiunilor unor lideri din multe ţări, în special din SUA", a declarat aceasta.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat în mai multe rânduri dorinţa de a rezolva acest caz, dar a subliniat şi rolul Arabiei Saudite ca aliat împotriva Iranului şi a militanţilor islamişti. De asemenea, Trump a menţionat şi faptul că Arabia Saudită este unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Statelor Unite în ceea ce priveşte achiziţia de armament.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici