Londra vrea finanţarea procesului de pace din Irlanda de Nord şi după Brexit

Premierul britanic Theresa May a declarat că Londra va finanţa unele proiecte UE privind procesul de pace din Irlanda de Nord şi după părăsirea Blocului comunitar, informează site-ul cotidianului The Business Insider.

374 afișări
Imaginea articolului Londra vrea finanţarea procesului de pace din Irlanda de Nord şi după Brexit

Londra vrea finanţarea procesului de pace din Irlanda de Nord şi după Brexit

"Vrem ca finanţarea UE care a ajutat victimele Tulburărilor (conflictul din Irlanda de Nord, n.red.) (...) să continue cel puţin până la încheierea actualului program", a declarat May pentru cotidianul Irish News.

"Apoi vrem să mergem mai departe şi să explorăm potenţiala finanţare a unui program de pace după ce părăsim Uniunea Europeană".

Anterior, Guvernul britanic s-a angajat să garanteze finanţarea Iniţiativei UE de Pace până la finalizarea actualei perioade de finanţare, în anul 2020.

Uniunea Europeană a investit miliarde de euro sub formă de ajutor în regiunea britanică Irlanda de Nord, după încheierea conflictului între naţionaliştii irlandezi şi unioniştii britanici, în urma căruia au decedat aproximativ 3.600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici