Lovitură de stat eşuată într-o ţară africană. Luptele au ţinut cinci ore

Autorităţile din Sao Tome şi Principe au zădărnicit o încercare de lovitură de stat care a avut loc în noaptea de joi spre vineri. Mai multe persoane au fost arestate.

2611 afișări
Imaginea articolului Lovitură de stat eşuată într-o ţară africană. Luptele au ţinut cinci ore

Autorităţile din ţara insulară Sao Tome şi Principe au oprit o lovitură de stat în timpul nopţii, au declarat vineri premierul ţării şi reprezentanţii blocului regional din Africa de Vest.

Cazarma militară a insulei din Golful Guineei a fost atacată la scurt timp după miezul nopţii, a explicat premierul Patrice Trovoada în cadrul unei conferinţe de presă difuzate de postul privat Radio Somos Todos Primos.

„Am fost vizaţi de o tentativă de lovitură de stat, care a început în jurul orei 00:40 şi a fost finalizată... la scurt timp după ora 06:00", a spus el, potrivit Reuters.

Patru atacatori au fost „neutralizaţi" şi reţinuţi, iar fostul preşedinte al Adunării Naţionale, Delfin Neves, a fost arestat vineri dimineaţă, a adăugat Trovoada.

„Totul indică (că lovitura de stat a avut loc sub) comanda unor personalităţi", a precizat el.

Un fost soldat a fost şi el reţinut în legătură cu lovitura de stat.

Şeful principalului bloc regional din Africa de Vest, ECOWAS, preşedintele Guineei-Bissau, Umaro Sissoco Embalo, a condamnat tentativa de lovitură de stat.

„Sao Tome şi Principe este o ţară considerată un model de democraţie parlamentară în Africa", a scris el pe Twitter.

Fosta colonie portugheză, situată în largul coastei ecuatoriale vestice a Africii centrale, a fost relativ stabilă de la o tentativă de lovitură de stat militară în 2003.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici