Luptătorii Azov neagă că ucigaşa Dariei Dughina face parte din Regiment

Luptătorii regimentului Azov, eliberaţi din prizonieratul rusesc, au negat luni informaţiile potrivit cărora presupusa ucigaşă a Dariei Dughina, Natalia Vovk, ar face parte din Regiment.

8220 afișări
Imaginea articolului Luptătorii Azov neagă că ucigaşa Dariei Dughina face parte din Regiment

Principala agenţie de contrainformaţii a Rusiei a acuzat luni agenţiile de spionaj ucrainene de uciderea fiicei ideologului naţionalist rus, Alexander Dughin, Daria.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principala agenţie succesoare a KGB, a declarat că uciderea lui Dughina a fost „pregătită şi comisă de serviciile speciale ucrainene”.

„Această femeie (presupusa suspectă în cazul atacului cu bombă al Daria Dughina - n.r.), poartă uniforma Gărzii Naţionale, iar pe legitimaţia de serviciu scrie că este soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei, unitatea militară 3057. Unitatea militară 3057 include un detaşament separat al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale „Azov”, dar nu toţi cei care servesc în unitatea militară 3057 sunt soldaţi ai Azov Iar această femeie (Natalia Vovk - n.r.) nu este un soldat al regimentului Azov”, a spus Vladislav Zhavoronok, luptător Azov, într-o conferinţă de presă, luni.

Luptătorul Azov Vladislav Zhavoronok a declarat că Regimentul Azov nu a considerat niciodată că Dughina sau tatăl ei ar fi o ţintă.

„Nu-mi pasă de această persoană şi nici de tatăl ei. Nu dau atenţie. Eu acord atenţie acelor oameni care au venit aici cu arme şi au exterminat zeci de mii de cetăţeni paşnici din Mariupol. Asta este ceea ce am văzut cu ochii mei. Le acord atenţie celor care au fost la Bucha şi Irpin şi au ucis concetăţenii mei şi s-au implicat în jafuri, violuri şi crime, în primul rând împotriva oamenilor paşnici. Lor le acord atenţie, dar fiica lui Dughin nu mă interesează deloc”, a mai spus luptătorul Azov.

Dugina era fiica lui Alexander Dughin, un ideolog naţionalist rus care a fost descris de unii în Occident drept „creierul lui Putin”. Acesta a precizat că asasinatul a fost comis de un cetăţean ucrainean, care a părăsit Rusia pentru Estonia după crimă.

FSB a precizat că suspecta, Natalia Vovk, a închiriat un apartament în clădirea în care locuia Dughina şi a urmărit-o pe aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici