Lupte intense pe aeroportul din Damasc. Traficul aerian, întrerupt în cursul nopţii, a fost reluat parţial

Traficul aerian a fost întrerupt, în cursul nopţii de joi spre vineri, pe aeroportul din Damasc, în contextul confruntărilor armate între rebeli şi serviciile de securitate, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

360 afișări
Imaginea articolului Lupte intense pe aeroportul din Damasc. Traficul aerian, întrerupt în cursul nopţii, a fost reluat parţial

Lupte intense pe aeroportul din Damasc. Traficul aerian, întrerupt în cursul nopţii, a fost reluat parţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroase avioane ale companiilor SyrianAir, Air Algerie, Air Arabia, Iraqi Airways, IranAir şi EgyptAir sunt blocate pe aeroport. Vineri după-amiază, traficul a fost reluat parţial, fiind permise aterizări ale avioanelor SyrianAir venind de la Moscova, Alger, Dubai şi Kuwait.

Patru oficiali ONU au fost răniţi joi seara în timp ce se deplasau cu un microbuz spre aeroport.

Armata siriană a lansat joi seara o ofensivă majoră la periferia de sud-est a Damascului, pe autostrada care face legătura cu aeroportul internaţional al capitalei, conform Observatorului Srian pentru Drepturile Omului (OSDO). Confruntări majore au avut loc între insurgenţi şi forţele de securitate în localităţile Haran al-Auamid, Aqraba şi al-Houjeira, precizează OSDO.

Siria se confruntă, de peste 20 de luni, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între insurgenţi şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Violenţele s-au soldat, conform unui bilanţ care nu poate fi confirmat din surse independente, cu aproximativ 40.000 de morţi.

Ministerul sirian al Informaţiilor a comunicat în cursul serii că şoseaua spre aeroportul din Damasc a fost "securizată" graţie intervenţiei "forţelor competente".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici