Lupte violente în estul şi sudul Ucrainei

Luptele violente continuă în estul şi sudul Ucrainei, iar autorităţile ucrainene anunţă că sunt numeroase victime şi distrugeri ale infrastructurii.

1242 afișări
Imaginea articolului Lupte violente în estul şi sudul Ucrainei

Lupte violente în estul şi sudul Ucrainei

Regiunea Doneţk continuă să fie scena unor lupte grele. Luni, armata ucraineană a declarat că forţele ruseşti încearcă să avanseze spre Lyman, Bakhmut şi Avdiivka. Cel puţin o persoană a fost ucisă în oraşul Krasnohorivka, a anunţat Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare din regiunea Doneţk, potrivit CNN.

Asupra regiunii Herson, ruşii au lansat 42 de atacuri în ultimele 24 de ore, au declarat luni reprezentanţii administraţiei militare.

„Inamicul a atacat aşezările civile din regiune cu artilerie, MLRS, mortiere, tancuri şi vehicule de luptă de infanterie", a precizat administraţia militară.

Cel puţin trei persoane din oraşul Herson au fost ucise duminică în timpul bombardamentelor ruseşti. De asemenea, cel puţin o persoană a fost ucisă şi trei au fost rănite duminică în oraşul Harkov, a declarat Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare din regiune. În atac a fost folosită o rachetă.

„Racheta a lovit o clădire rezidenţială cu patru etaje din cartierul Kyivsky. Etajele superioare şi acoperişul clădirii au fost distruse şi a izbucnit un incendiu de proporţii", a spus Syniehubov.

Kupiansk, Vovchansk, Strilecha, Dvorichna şi alte oraşe au fost sub focul inamicului, a adăugat Syniehubov, fiind avariate case şi magazine. În Kupiansk, un bărbat de 41 de ani a fost rănit în urma bombardamentelor inamice, a precizat el.

În regiunea Zaporojia situaţia este relativ stabilă, deoarece forţele ruseşti se concentrează pe menţinerea teritoriilor ocupate, a anunţat luni administraţia militară din zonă. Bombardamentele ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale în diferite părţi ale regiunii, a precizat poliţia regională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici