Machiate, coafate, pensate şi bronzate artificial la 5 ani: Americanii plătesc mii de dolari pentru concursuri de miss pentru fetiţe - VIDEO

Concursurile de frumuseţe pentru copii au devenit o adevărată industrie în Statele Unite, însă există păreri împărţite referitor la moralitatea acestora, deoarece fetiţele care sunt înscrise la aceste competiţii au vârste pornind chiar de la 2 ani.

1181 afișări
Imaginea articolului Machiate, coafate, pensate şi bronzate artificial la 5 ani: Americanii plătesc mii de dolari pentru concursuri de miss pentru fetiţe - VIDEO

Machiate, coafate, pensate şi bronzate artificial la 5 ani: Americanii plătesc mii de dolari pentru concursuri de miss pentru fetiţe

Părinţii plătesc mii de dolari pentru a-şi pregăti odraslele şi, de obicei, premiul cel mare nici măcar nu acoperă investiţia, informează stirileprotv.ro.

Chiar şi-asa, peste o sută de astfel de competiţii au loc la fiecare sfârşit de săptămână în America. Mulţi se declară împotriva unor astfel de concursuri, convinşi ca fetiţele îşi vor pierde încrederea în ele sau se vor maturiza prea devreme.

Mii de fetiţe participă anual la concursuri de Miss unde defilează în rochiţe, iar înainte să urce pe scenă sunt machiate, coafate, pensate şi bronzate artificial. În unele cazuri, acest ritual începe chiar de la vârsta de 2 ani.

Părinţii şi organizatorii afirmă că fetiţele îşi doresc să fie pe podium şi nimeni nu le obligă să facă asta, însă psihologii sunt îngrijoraţi de impactul unor asemenea concursuri asupra dezvoltării copiilor.

"Există nişte aspecte îngrijorătoare: faptul că se expun atât de mult, că cei mici sunt proiectaţi într-o lume adultă, sexualizarea fetiţelor", a declarat Amy Best, profesoară la Universitatea George Mason.

Recent, câteva sute de mame din Melbourne au protestat la auzul veştii că în oraşul australian va avea loc un concurs de frumuseţe pentru copii. Speriaţi de reacţia negativă a localnicilor, organizatorii americani au anunţat că locul şi data competiţiei vor fi secrete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici