MAE contrazice autorităţile din Republica Moldova: Românii nu au perturbat ordinea publică

MAE a contrazis, marţi, autorităţile din Republica Moldova, susţinând că grupul de 27 de români care a fost blocat în PTF Albiţa, nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească a punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

1145 afișări
Imaginea articolului MAE contrazice autorităţile din Republica Moldova: Românii nu au perturbat ordinea publică

Foto: Facebook/George Centenar Simion

„Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existenţa unui grup de cetăţeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi cu privire la comunicatul de presă transmis de Poliţa de Frontieră a Republicii Moldova. Conform precizărilor instituţiei menţionate, <cetăţenilor români, care fac parte din Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorşi la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere>”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit documentului, aceasta a fost o decizie a autorităţilor Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chişinău urmăreşte ca în dialogul cu autorităţile din Republica Moldova drepturile cetăţenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat şi obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova.

„Din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat”, apreciază MAE.

Peste 100 de tineri care merg pe jos în Marşul Centenarului sunt blocaţi la Vama Albiţa de grănicerii moldoveni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici