MAE francez transmite condoleanţe familiilor victimelor din Colectiv: "Franţa este alături de autorităţile din România şi de poporul român"

Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale a transmis condoleanţe familiilor victimelor din Clubul Colectiv din centrul Bucureştiului, unde 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu cauzat de focuri de artificii, anunţă Ambasada Franţei.

268 afișări
Imaginea articolului MAE francez transmite condoleanţe familiilor victimelor din Colectiv: "Franţa este alături de autorităţile din România şi de poporul român"

Ministerul francez al Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor din Colectiv (Imagine: Andreea Tanase / Arhiva Mediafax Foto )

"Bilanţul incendiului care s-a produs pe 30 octombrie într-o discotecă din Bucureşti a ajuns la 30 de morţi şi 140 de răniţi. Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor", se arată în mesajul Ministerului francez al Afacerilor Externe.

Instituţia a subliniat că, "în aceste momente dificile, Franţa este alături de autorităţile din România şi de poporul român".

La concertul de vineri seara al trupei Goodbye to Gravity, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350 de persoane, conform estimărilor participanţilor. Şi la alte manifestări din club au participat sute de persoane, cu mult peste numărul dat de unul dintre acţionari în declaraţia pe propria răspundere. Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat în clubul bucureştean Colectiv, de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye to Gravity. Un total de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora este foarte rezervat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici