MAE rus: Angajamentul NATO privind Ucraina şi Georgia, contrar logicii securităţii europene

Angajamentul NATO făcut în 2008, la summitul de la Bucureşti, privind posibilitatea admiterii Ucrainei şi Georgiei intră în contradicţie cu logica securităţii în Europa, consideră Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

798 afișări
Imaginea articolului MAE rus: Angajamentul NATO privind Ucraina şi Georgia, contrar logicii securităţii europene

MAE rus: Angajamentul NATO privind Ucraina şi Georgia, contrar logicii securităţii europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În anul 2008, cu mult înainte de venirea la putere a lui Petro Poroşenko, Alianţa Nord-Atlantică a decis, la presiunile Statelor Unite, să includă o frază conform căreia Ucraina şi Georgia vor adera într-o zi la NATO. Consider că această decizie este cea mai distructivă pentru sistemul de securitate european, intrând în contradicţie cu procesul politic şi diplomatic din ultimii ani", subliniază oficialul rus, citat de RIA Novosti.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că angajamentul asumat la summitul NATO de la Bucureşti, privind perspectiva aderării Ucrainei, continuă să fie valabil. "Uşa rămâne deschisă. În timpul summitului de la Bucureşti am decis că Ucraina va putea deveni membru al NATO. Această decizie este valabilă în continuare dacă Ucraina îndeplineşte criteriile de aderare", a afirmat Stoltenberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici