MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului suspendat de autostradă în Italia, în apropiere de Genova/ Bilanţul a ajuns la cel puţin 38 de morţi

Un român a fost identificat printre persoanele decedate după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea oraşului Genova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că operaţiunile de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Bilanţul prăbuşirii unui segment de autostradă, în Italia, a ajuns la cel puţin 38 de morţi.

7021 afișări
Imaginea articolului MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului suspendat de autostradă în Italia, în apropiere de Genova/ Bilanţul a ajuns la cel puţin 38 de morţi

MAE: Un român a murit după prăbuşirea segmentului de autostradă în Italia, în apropiere de Genova

"Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român", transmite Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

"Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces", precizează MAE.

Bilanţul prăbuşirii unui segment de autostradă, în Italia, a ajuns la cel puţin 38 de morţi

Cel puţin 38 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul italian de Interne, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit bilanţului preliminar, 38 de persoane, inclusiv trei minori, au murit, iar alte 15 au fost rănite după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova.

"În momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule", a declarat Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici