Mahmoud Abbas acuză Israelul de escaladarea tensiunilor în Cisiordania

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul că este responsabil de "escaladarea" tensiunilor în Cisiordania şi de punerea în pericol a tentativelor americane de relansare a procesului de pace.

154 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas acuză Israelul de escaladarea tensiunilor în Cisiordania

Mahmoud Abbas acuză Israelul de escaladarea tensiunilor în Cisiordania (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Guvernul israelian se află în spatele escaladării tensiunilor. Este responsabil de impactul negativ asupra eforturilor internaţionale şi americane de relansare a negocierilor", a declarat Abbas, conform purtătorului de cuvânt, Nabil Abu Rudeina.

Liderul palestinian a făcut aceste declaraţii după ce doi palestinieni au fost ucişi de armata israeliană în nordul Cisiordaniei.

Într-un discurs rostit în faţa membrilor Fatah, Abbas a reproşat Israelului că "încearcă să creeze haos", opunându-se iniţiativelor de pace.

Violenţele au izbucnit după moartea unui deţinut palestinian în Israel, în contextul în care secretarul de Stat american, John Kerry, va efectua a treia vizită în Israel şi Cisiordania în doar o lună.

Însă Departamentul de Stat american a anunţat că John Kerry nu va propune niciun plan nou de pace.

"Kerry va asculta încă o dată cele două părţi aflate în conflict", a explicat Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici