Mahmoud Abbas vrea retragerea trupelor israeliene din Cisiordania în trei ani după un acord de pace

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, consideră că Israelul trebuie să retragă trupele din Cisiordania în cel mult trei ani de la semnarea unui acord de pace.

94 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas vrea retragerea trupelor israeliene din Cisiordania în trei ani după un acord de pace

Mahmoud Abbas vrea retragerea trupelor israeliene din Cisiordania în trei ani după un acord de pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei care propun un termen de 10-15 ani până la retragere nu vor, în realitate, acest lucru", a declarat Abbas, citat de AFP.

"Noi am propune o retragere etapizată, în cel mult trei ani", a precizat liderul palestinian.

Potrivit lui Abbas, frontierele noului stat palestinian ar urma să fie securizate de forţe palestiniene, nu de Israel.

"Nu avem nicio problemă cu prezenţa unei terţe forţe care să se asigure că procesul de retragere va fi dus la bun sfârşit. Credem că NATO ar fi forţa potrivită pentru acaestă misiune", a subliniat Abbas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici