Mai multe avioane de tip F-16 survolează Cairo la joasă altitudine

Mai multe avioane F-16 au survolat duminică oraşul Cairo la joasă altitudine. Un purtător de cuvânt al armatei nu a putut să fie contactat imediat de către AFP. În urmă cu câteva săptămâni, avioane de tip F-16 au survolat capitala egipteană în cadrul unor exerciţii militare.

305 afișări
Imaginea articolului Mai multe avioane de tip F-16 survolează Cairo la joasă altitudine

Mai multe avioane de tip F-16 survolează Cairo la joasă altitudine - AFP

Militarii, care au condus ţara în urma îndepărtării de la putere a lui Hosni Mubarak, la 11 februarie 2011, au lansat sâmbătă un apel solemn la un dialog în vederea stopării unei grave crize între putere şi opoziţie, avertizând că, în lipsa unor negocieri, Egiptul ar putea să "apuce într-o direcţie obscură, care să conducă la un dezastru", un lucru pe care instituţia militară "nu îl va permite".

În lipsa unor negocieri, Egiptul ar putea să "apuce într-o direcţie obscură, care să conducă la un dezastru", un lucru pe care instituţia militară "nu îl va permite", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate, exprimând prima reacţia oficială a militarilor faţă de această criză care dezbină ţara.

"Armata s-a aflat întotdeauna alături de marele popor egiptean şi este hotărâtă să îi apere unitatea", a subliniat el.

Armata nu s-a pronunţat în favoarea vreuneia dintre tabere, de la începutul acestor tensiuni sângeroase, provocate de decretul prin care preşedintele islamist Mohamed Morsi şi-a arogat, la 22 noiembrie, prerogative care îi conferă puteri depline.

Preşedintele a anulat acest decret sâmbătă, dar a menţinut un referendum asupra unui proiect foarte contestat de Constituţie, prevăzut pentru 15 decembrie.

Principala coaliţie a opoziţiei egiptene a anunţat că se va reuni duminică pentru a stabili care este poziţia sa în urma anulării decretului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici