Mai multe persoane au fost arestate în cadrul unei anchete antiteroriste în SUA

O anchetă antiteroristă a condus la arestarea câtorva persoane în San Diego şi Minneapolis, duminică, au confirmat oficialii federali, citaţi de Los Angeles Times, în ediţia electronică.

120 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane au fost arestate în cadrul unei anchete antiteroriste în SUA

Mai multe persoane au fost arestate în cadrul unei anchete antiteroriste în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nicio ameninţare la adresa siguranţei publice", a declarat Ben Petok, purtător de cuvânt al procurorului Andrew Luger din Minneapolis.

Rudele celor arestaţi au declarat că FBI deţine şase bărbaţi, potrivit postului public de radio din Minnesota (MPR), care a anunţat primul operaţiunea. Cel puţin trei dintre suspecţi sunt fiii unei femei somaleze, relatează MPR, iar familiile au declarat că nu ştiu de ce au fost arestaţi aceştia.

Petok a afirmat că mai multe detalii despre aceste arestări vor fi oferite în cursul zilei de luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Minneapolis.

În 2013, patru somalezi din San Diego, inclusiv un imam de la o moschee locală, au fost condamnaţi la închisoare după ce au încercat să ajute gruparea teroristă Al Shabaab. Cei patru strânseseră 8.500 de dolari, potrivit rechizitoriului. Ei au fost condamnaţi la şase până la 18 ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici