Majoritatea alegătorilor americani sunt nemulţumiţi de administraţia Obama

Majoritatea cetăţenilor americani care au votat marţi la alegerile de la jumătatea mandatului s-au declarat nemulţumiţi sau supăraţi pe administraţia preşedintelui Barack Obama, potrivit primelor exit-poll-uri analizate de postul de televiziune CNN.

347 afișări
Imaginea articolului Majoritatea alegătorilor americani sunt nemulţumiţi de administraţia Obama

Majoritatea alegătorilor americani sunt nemulţumiţi de administraţia Obama - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa şase din zece alegători sunt supăraţi sau nemulţumiţi de Obama, deşi aproape tot atâţia americani au o părere similară despre liderii republicani din Congres.

Doar o treime dintre americani sunt mulţumiţi de administraţia preşedintelui american.

De asemenea, foarte mulţi alegători au o opinie negativă despre ambele părţi, iar opt din zece cetăţeni ai Statelor Unite (79 la sută) dezaprobă activitatea Congresului.

Aproape 22 la sută dintre alegători consideră că viitoarea generaţie de americani va trăi mai bine decât generaţia actuală.

Secţiile de vot au fost deschise marţi în opt state americane pentru alegerile de la jumătatea mandatului, în urma cărora republicanii ar putea obţine controlul asupra întregului Congres.

Scrutinul de marţi vizează toate mandatele din Camera Reprezentanţilor, 36 dintre cele 100 de mandate ale Senatului şi 36 de posturi de guvernator.

Sondajele îi prezintă ca favoriţi pe republicani, care ar urma să îşi consolideze majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi să preia controlul Senatului de la democraţi, ceea ce l-ar izola pe preşedintele Barack Obama în ultimii doi ani ai mandatului său la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici