Majoritatea copiilor cu care zece americani au vrut să plece din Haiti au încă familii

Cei mai mulţi dintre cei 33 de copii pe care cetăţeni americani au încercat să-i scoată din Haiti, aparent fără autorizaţie, "au o familie", a anunţat duminică organizaţia caritabilă ce îi găzduieşte în apropiere de capitala Port-au-Prince.

24 afișări
Imaginea articolului Majoritatea copiilor cu care zece americani au vrut să plece din Haiti au încă familii

Majoritatea copiilor cu care zece americani au vrut să plece din Haiti au încă familii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei mai mulţi dintre copii au o familie", a precizat Patricia Vargas, directoarea regională a centrului de primire al asociaţiei SOS Children's Village care îi găzduieşte pe copii după arestarea unui grup de cetăţeni americani, sâmbătă, la frontiera cu Republica Dominicană.

Vargas a afirmat că deţine această informaţie de la Institutul haitian pentru bunăstarea socială care se ocupă cu adopţiile şi care a încredinţat temporar aceşti copii în grija asociaţiei SOS Children's Village.

"Vorbind cu unii dintre copiii mai mari, cu vârste de peste şapte ani, am aflat că părinţii lor sunt în viaţă. Unii ne-au dat adrese şi numere de telefon", a spus Vargas.

O fetiţă în vârstă de câteva luni a fost spitalizată sâmbătă "deoarece suferea de malnutriţie", a adăugat ea.

Acest centru, care acţionează de mai mulţi ani în Haiti, nu este un orfelinat, dar găzduieşte temporar copiii pierduţi, a precizat directoarea pentru regiunea Americii centrale şi a Caraibilor a acestei asociaţii. În prezent, 240 de copii sunt găzduiţi la acest centru, situat la Croix-des-Bouquets, o comună a suburbiei capitalei haitiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici