Majoritatea românilor din Italia ar reveni în România, dar se tem că nu ar avea de lucru

Jumătate dintre imigranţii români din Italia ar dori să revină în România, dar 85 la sută se tem că este foarte greu să îşi găsească de lucru în ţară, arată un studiu efectuat la comanda Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), informează agenţia ASCA.

314 afișări
Imaginea articolului Majoritatea românilor din Italia ar reveni în România, dar se tem că nu ar avea de lucru

Majoritatea românilor din Italia ar reveni în România, dar se tem că nu ar avea de lucru (Imagine: Shutterstock)

Conform studiului, 49 la sută dintre românii care trăiesc şi muncesc în Italia ar vrea să revină în România, ponderea fiind de 71 la sută în cazul celor care au rude apropiate în ţară.

Însă, 85 la sută dintre imigranţii români din Italia sunt convinşi că este foarte greu să îşi găsească de lucru în România.

Studiul a fost realizat de Asociaţia Creştină a Muncitorilor italieni (ACLI) la comanda Agenţiei Naţionale române pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în cadrul proiectului "Medit". Rezultatele sondajului au fost prezentate la centrul cultural român din Roma "Accademia di Romania".

"Medit" este un model de cooperare transnaţională menit să stimuleze revenirea în ţară a angajaţilor români din străinătate prin punerea în valoare a experienţelor şi aptitudinilor dobândite în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici