Malta: Doi fraţi, condamnaţi la 40 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Caruana Galizia

Doi fraţi au fost condamnaţi la 40 de ani de închisoare pentru uciderea unei jurnaliste malteze, a cărei moarte din 2017 a stârnit furie la nivel mondial.

325 afișări
Imaginea articolului Malta: Doi fraţi, condamnaţi la 40 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Caruana Galizia

Malta: Doi fraţi, condamnaţi la 40 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Caruana Galizia

Potrivit BBC, George şi Alfred Degiorgio au recunoscut că au ucis-o pe Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă de o maşină capcană în octombrie 2017. Aceasta a descoperit reţele de corupţie în Malta şi în străinătate şi era cunoscută ca un critic dur al guvernului.

Anul trecut, doi bărbaţi au fost acuzaţi că au furnizat maşina-capcană din atentat, în timp ce un alt bărbat, Vincent Muscat, a fost încarcerat pentru 15 ani după ce a recunoscut implicarea în crimă.

Bărbatul suspectat că a comandat crima, omul de afaceri maltez Yorgen Fenech, nu a fost încă judecat. El neagă orice implicare.

O anchetă publică privind asasinarea jurnalistei de investigaţie a constatat că statul este responsabil pentru moartea acesteia. În raport se afirmă că statul nu a recunoscut riscurile la adresa vieţii jurnalistei şi nu a luat măsuri rezonabile pentru a le evita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici