Manifestanţii vor rămâne până marţi într-o piaţă din Roma

Sute de persoane au anunţat că vor continua să campeze în piaţa Porta Pia din centrul Romei, pentru a protesta faţă de austeritate şi expulzări şi pentru locuinţe mai ieftine.

65 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii vor rămâne până marţi într-o piaţă din Roma

Manifestanţii vor rămâne până marţi într-o piaţă din Roma (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

O întâlnire este prevăzută pentru marţi între ministrul Infrastructurilor şi Transporturilor, Maurizio Lupi, şi o delegaţie a manifestanţilor pentru a dezbate revendicările acestora din urmă.

" Vom lăsa corturile în piaţă până la întâlnirea cu Lupi, marţi, când vom organiza o altă manifestaţie pentru a ne face auzită vocea", a declarat Luca Fagiano, un reprezentant al organizatorilor manifestaţiei.

"Să luăm înapoi oraşul", se poate citi pe bannerul amplasat în tabăra care blochează o arteră importantă din Roma. Un alt banner proclamă "Stop expulzărilor şi confiscărilor".

"Tabăra nu este un punct de sosire, ci începutul revoltei", afirmă un slogan postat pe un site de Internet al organizatorilor manifestaţiei, Coordonarea cetăţenească de luptă pentru locuinţe.

Zeci de mii de persoane au manifestat, sâmbătă, paşnic în capitala italiană pentru a atrage atenţia asupra costului social al crizei economice. Câţiva manifestanţi au ridicat apoi corturi.

Ciocniri au avut loc între manifestanţi şi poliţie în jurul Ministerului Finanţelor, sâmbătă, iar ministrul de Interne, Angelino Alfano, a anunţat arestarea a 16 persoane şi expulzarea a cinci militanţi francezi.

Italia se străduieşte de doi ani să iasă din recesiunea care a condus la creşterea şomajului, în special în rândul tinerilor. Parlamentul italian a început examinarea bugetului pe anul viitor, care include noi tăieri bugetare.

Potrivit ultimelor cifre publicate, şomajul în Italia a atins 12,2 la sută din populaţia activă în august. Acesta este cel mai ridicat cost de la înfiinţarea statisticilor privind şomajul, atât lunare (2004), cât şi trimestriale (1977).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici