Manifestaţie la Bruxelles pentru o "agricultură ţărănească"

Sute de agricultori şi militanţi veniţi din mai multe ţări din Europa, dintre care unii pe biciclete de la Munchen (Germania), au manifestat miercuri la Bruxelles pentru a apăra "o agricultură ţărănească" în timp ce "o fermă dispare la fiecare două minute în Europa".

203 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Bruxelles pentru o "agricultură ţărănească"

Manifestaţie la Bruxelles pentru o "agricultură ţărănească" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însoţiţi de tractoare sau de biciclete, aproximativ 300 de manifestanţi ai "Good Food March" s-au adunat în faţa Comisiei Europene, iar o delegaţie a fost primită de comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a constatat un jurnalist AFP.

"Am făcut 900 de kilometri pe bicicletă de la Munchen pentru a le cere oficialilor europeni să apere o reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) care susţine ţăranii adevăraţi şi nu lobbyurile agroalimentare", a mărturisit Regina Holloh, o crescătoare germană de capre.

Acesta se vrea "primul marş cetăţenesc privind PAC", politică a cărei reformă se află în prezent în discuţie la Bruxelles.

"Este timpul ca oficialii noştri să conştientizeze gravitatea situaţiei. O fermă dispare la fiecare două minute (...) şi, în acest ritm, toţi ţăranii sunt ameninţaţi", a declarat Xavier Delwaert, unul dintre coordonatori.

El a justificat participarea limitată la manifestaţie, care "aduna mai multe mii de persoane cu câţiva ani în urmă", prin "demobilizarea agricultorilor, care sunt epuizaţi".

În prezent, cele 27 de state membre UE sunt angajate în negocieri dure asupra proiectelor Comisiei Europene, care propune o Politică Agricolă Comună mai echitabilă, plafonând subvenţiile şi condiţionând o parte din ajutoare de protejarea mediului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici