Manifestaţie la Sanaa pentru eliberarea studentei arestate în cazul coletelor-capcană

Sute de studenţi yemeniţi au manifestat duminică la Sanaa pentru a cere eliberarea colegei lor, arestată sub suspiciunea că a expediat două colete-capcană cu destinaţia Statele Unite.

8 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Sanaa pentru eliberarea studentei arestate în cazul coletelor-capcană

Manifestaţie la Sanaa pentru eliberarea studentei arestate în cazul coletelor-capcană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile yemenite au anunţat sâmbătă seara că au arestat o femeie, după ce au descoperit numărul său de telefon mobil în borderourile coletelor adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, interceptate pe aeroporturi din Dubai şi din Marea Britanie.

Purtând banderole care făceau apel la eliberarea tinerei, peste 500 de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii din Sanaa au defilat în campus.

"Unde este justiţia, unde este securitatea? Eliberaţi-o pe Hanane", scandau studenţii, între care figurau şi tinere ce purtau vălul integral.

Femeia arestată, Hanane al-Samaui, în vârstă de 22 de ani, este studentă în anul cinci la Facultatea de Inginerie, potrivit organizaţiei yemenite de apărare a drepturilor omului Hood. Mama acesteia, în vârstă de 45 de ani, a fost reţinută odată cu ea.

"Hanane nu are legături cu nici o organizaţie şi nu avea activităţi politice, nefiind nici deosebit de religioasă. Este o studentă sârguincioasă", a afirmat Zaynab, unul dintre colegii săi.

Organizaţia Hood şi-a exprimat îndoiala privind vinovăţia femeii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici