Manuel Valls, citat în instanţă pentru declaraţii controversate despre romi din România

Premierul Franţei, Manuel Valls, a fost citat pentru joi după-amiază la o instanţă din Paris, în procesul intentat de o organizaţie nonguvernamentală după declaraţii controversate despre romi din România şi Bulgaria, informează site-ul cotidianului Le Parisien.

1287 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls, citat în instanţă pentru declaraţii controversate despre romi din România

Manuel Valls, citat în instanţă pentru declaraţii controversate despre romi din România

Asociaţia Vocea Romilor, activă în zona Seine-Saint-Denis, a depus plângere în justiţie împotriva lui Manuel Valls, pe care îl acuză de "instigare la ură rasială" după declaraţii făcute în anul 2013.

Manuel Valls a declarat, în septembrie 2013, în calitatea de ministru de Interne, că romii din Franţa nu doresc să se integreze, apreciind că "au vocaţia de a reveni în România şi Bulgaria".

Pentru această declaraţie, actualul premier al Franţei a primit citaţie de a se prezenta joi după-amiază la Curtea de Apel din Paris.

Tribunalul din Paris a declinat competenţa în acest caz, dosarul fiind transmis Curţii de Apel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici