Manuel Valls: Marea Britanie va avea mult de pierdut dacă va ieşi din Uniunea Europeană

Premierul Franţei, Manuel Valls, avertizează că Marea Britanie şi în special zona financiară City of London vor avea "mult de pierdut dacă vor întoarce spatele Europei".

120 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls: Marea Britanie va avea mult de pierdut dacă va ieşi din Uniunea Europeană

Manuel Valls: Marea Britanie va avea mult de pierdut dacă va ieşi din Uniunea Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a promis organizarea în 2017 a unui referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană.

"Cunosc termenele anunţate în următorii ani privind exprimarea cetăţenilor în legătură cu destinul şi viitorul. O spun seren şi sincer: Franţa vrea ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană", a declarat Manuel Valls.

"Marea Britanie şi în special City of London vor avea mult de pierdut dacă vor întoarce spatele Europei", a adăugat premierul Franţei.

"I-am spus-o dimineaţă premierului David Cameron şi i-o voi spune şi liderului laburist Ed Miliband", a subliniat Valls.

"Europa are nevoie de reforme pentru simplificarea, transparentizarea acţiunilor politice, pentru apropierea între popoare şi pentru acoperirea acestui vid democratic", a admis Valls.

"Dar britanicii nu trebuie să abandoneze nava europeană, ci trebuie să contribuie pentru a menţine Europa ca un continent de referinţă, un continent care să aibă putere din punct de vedere economic, industrial, tehnologic, ştiinţific, diplomatic şi militar", a insistat premierul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici