Manuel Valls susţine că cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni

Cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni, a anunţat premierul francez Manuel Valls, joi, la o emisiune matinală a postului de radio France Inter, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

105 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls susţine că cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni

Manuel Valls susţine că cinci atentate au fost dejucate în Franţa în ultimele luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numeroase atentate au fost dejucate, cinci, având în vedere atentatul care din fericire nu a avut loc la Villejuif", a afirmat premierul francez, adăugând: "Ameninţarea nu a fost niciodată atât de mare, nu ne-am confruntat niciodată cu acest tip de terorism în istoria noastră". Suspectul acestui atac eşuat a fost arestat din întâmplare duminică.

Premierul a vorbit, joi, despre o "legătură cu un individ care ar putea fi în Siria, au avut loc schimburi, a fost dată fără îndoială comanda de a viza o biserică". "Astfel de indivizi nu acţionează singuri, am văzut acest lucru la atentatele din ianuarie, există reţele, cei care acordă sprijin logistic", a afirmat Manuel Valls. El a amintit, de asemenea, că "1 573 de francezi sau rezidenţi în Franţa" au fost înregistraţi pentru implicarea lor în aceste filiere teroriste. Dintre aceştia, "442 se află fără îndoială în prezent în Siria, iar 97 au murit", a precizat el.

Din 2012, "se consideră că între 3.000 şi 5.000 de europeni sunt acolo şi că, până la sfârşitul anului, această cifră ar putea ajunge la 10.000, ceea ce înseamnă că nu numai Franţa este ameninţată direct, ci şi alte ţări", a avertizat premierul, vorbind şi despre un "proiect de atentat dejucat la Barcelona" recent.

Manuel Valls a profitat de ocazie pentru a apăra legea referitoare la informaţii, un text "echilibrat", în opinia lui, care urmează să fie votat în Adunarea Naţională la 5 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici