Marea Britanie, afectată de cel mai puternic val de frig din ultimii 30 de ani - VIDEO

Marea Britanie, afectată de cel mai grav val de frig din ultimii 30 de ani, a înregistrat cea mai rece noapte joi spre vineri, în Scoţia, temperatura fiind de minus 20 de grade.

559 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, afectată de cel mai puternic val de frig din ultimii 30 de ani - VIDEO

Marea Britanie, afectată de cel mai puternic val de frig din ultimii 30 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un record al frigului pentru această iarnă în Marea Britanie s-a înregistrat în noaptea de joi spre vineri la Altnaharra, în Highlands (Scoţia), în timp ce temperatura a scăzut până la minus 16 grade în Masivul Brecon Beacons din Ţara Galilor şi la Manchester.

Cel puţin 22 de persoane au murit în ţară de la începutul valului de frig marcat de incidente provocate de intemperii, potrivit presei. Joi, trupul unui amator de darts, care a venit să asiste la campionatul mondial din Surrey (sud-estul Angliei), a fost găsit sub gheaţa unui lac.

"Temperaturile sunt din nou foarte scăzute, cu multă gheaţă. În cursul zilei se vor înregistra temperaturi mai mici sau egale cu zero, cu excepţia câtorva zone de coastă", a precizat Gareth Harvey, din cadrul MeteoGroup.

Aeroporturile au fost deschise vineri dimineaţa, dar compania Easyjet a anunţat anularea a circa 30 de zboruri la aeroporturile Gatwick, Liverpool, Belfast şi Stansted. British Airways recomandă clienţilor să îşi verifice zborurile înainte de a pleca spre aeroport.

Jumătate din cursele Eurostar între Paris şi Londra au fost anulate din cauza frigului

Traficul trenurilor Eurostar era perturbat vineri din cauza frigului, jumătate dintre cursele care asigură legătura între Paris şi Londra în ambele sensuri fiind anulate, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Eurostar.

"Date fiind condiţiile meteorologice complicate, cu temperaturi între minus 9 şi minus 15 grade, circulaţia este redusă până duminică", a declarat aceasta.

Vineri, "50 la sută din trafic este anulat", a precizat purtătoarea de cuvânt a operatorului care exploatează trenurile ce asigură legătura între Anglia, Franţa şi Belgia prin tunelul de sub Canalul Mânecii. "Am procedat la anularea primelor şi ultimelor trenuri din timpul zilei", a adăugat ea.

Eurostar îi sfătuieşte pe călătorii a căror deplasare nu este "foarte importantă" să amâne sau să anuleze deplasarea, care le va fi rambursată "fără costuri suplimentare", a precizat purtătoarea de cuvânt. Cei care vor dori să îşi păstreze călătoria, "vor fi plasaţi în trenul următor".

Panourile din Gara de Nord din Paris anunţau vineri dimineaţa "o circulaţie Eurostar foarte perturbată".

Un tren Eurostar care asigura legătura Bruxelles-Londra a rămas blocat joi, timp de două ore, în tunelul de sub Canalul Mânecii, din cauza unui "incident de semnalizare".

La sfârşitul anului trecut, incidente repetate din cauza frigului şi intemperiilor au provocat un adevărat haos în legăturile feroviare pe sub Canalul Mânecii.

Astfel, în noaptea de 18 spre 19 decembrie, cinci trenuri Eurostar au rămas blocate în tunel. Peste 2.000 de persoane au făcut călătoria în 16 ore, suscitând o polemică aprinsă şi un apel la ordine din partea preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy. Traficul pe sub Canalul Mânecii a rămas paralizat trei zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici