Marea Britanie anunţă că va menţine angajamentul de apărare în statele nordice şi baltice inclusiv după Brexit

Marea Britanie anunţă, luni, că angajamentul faţă de securitate şi apărare în statele nordice şi baltice nu se va schimba după Brexit, pentru a contracara "antagonismul rusesc", relatează site-ul agenţiei Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie anunţă că va menţine angajamentul de apărare în statele nordice şi baltice inclusiv după Brexit

Marea Britanie anunţă că va menţine angajamentul de apărare în statele nordice şi baltice inclusiv după Brexit

Ministerul de Externe de la Londra a precizat că ministrul Boris Johnson va găzdui, luni, o întâlnire a miniştrilor de Externe din opt ţări, inclusiv Estonia, Suedia şi Letonia, pentru a discuta aspecte care vizează Rusia, NATO şi cooperarea în domeniul apărării după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Într-o lume tot mai complexă, Marea Britanie rămâne o prezenţă liniştitoare pentru prietenii săi, în special pentru cei care se confruntă cu un antagonism rusesc continuu în nordul Europei şi în regiunea baltică", a precizat Boris Johnson, prin intermediul unui comunicat.

Diplomatul britanic a amintit de trimiterea trupelor britanice în Estonia, care au ajuns în luna martie la aproximativ 800 de persoane, măsură considerată o declaraţie prin care Marea Britanie îşi sprijină aliaţii "în faţa agresiunii externe" şi prin care îşi reafirmă angajamentul faţă de NATO.

"Marea Britanie doreşte o lume sigură şi, pe măsură ce părăsim Uniunea Europeană, vom continua să apărăm şi să promovăm interesele noastre comune, în timp ce înfruntăm împreună toate provocările", a mai spus Johnson.

După criza din Ucraina, fostele republici sovietice baltice se tem că ar putea fi vizate de intenţiile agresive ale Kremlinului, iar exerciţiul militar Zapad 2017, care s-a desfăşurat în Belarus şi în nord-vestul Rusiei, a stârnit îngrijorare în regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici