Marea Britanie anunţă cât de curând condiţiile de relaxare, valabile din iunie. Amenzile vor urca de la 60 la 3.000 de lire!

  • Boris Johnson, premierul Marii Britanii, va anunţa cât de curând condiţiile de relaxare şi planul de repornire a economiei
  • Oficialii sunt de părere că firmele au luat prea în serios ameninţarea pandemiei
5452 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie anunţă cât de curând condiţiile de relaxare, valabile din iunie. Amenzile vor urca de la 60 la 3.000 de lire!

Marea Britanie anunţă cât de curând condiţiile de relaxare, valabile din iunie. Amenzile vor urca de la 60 la 3.000 de lire!

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, va anunţa cât de curând condiţiile de relaxare şi planul de repornire a economiei, scrie dailymail.co.uk. 
Johnson va relaxa cel mai probabil o parte din restricţiile impuse în martie, însă nu mai devreme de luna iunie, scrie ziarul britanic. 
 
Totodată, este de aşteptat ca regulile ce vor rămâne în vigoare să fie mai stricte. Pentru încălcarea repetată a interdicţiilor autrităţile britanice se pregătesc să crescă nivelul maxim al penalităţii de la 60 de lire, în prezent, la 3.000 de lire sterline. 
 
Odată ce condiţiile vor fi relaxate, britanicii care nu pot lucra de acasă vor fi îndemnaţi să îşi găsească un loc în care să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă. Totodată, creşele şi şcolile vor fi deschise, aşa încât cei care lucrează în sectoare cheie să poată merge din nou la serviciu.
 
Oficialii britanici sunt de părere că firmele au luat reacţionat prea dur, iar unele business-uri au fost sistate chiar dacă nu era nevoie.
 
Unul dintre aceştia a declarat pentru  Sunday Times: „Ceea ce vom anunţa săptămâna aceasta este ceea ce ne aşteptam să se întâmple după instituirea stării de urgenţă. Aşa că, vă rugăm, redeschideţi şantiere, reluaţi lucrul dacă nu puneţi viaţa nimănui în pericol şi, dacă lucraţi în sectoare cheie, trimiteţi copiii la şcolă, odată ce repornesc cursurile”. 
 
Un sondaj făcut public în Marea Britanie arată cât de reticentă e populaţia faţă de relaxarea condiţiilor impuse în pandemie. Doar 17% dintre britanici consideră că şcolile trebuie redeschise, 11% cred că ar trebui deschise restaurantele, iar 9% susţin redeschiderea pub-urilor. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici