Marea Britanie: Cel puţin 24 de persoane, inclusiv români, erau sechestrate într-o tabără de nomazi. Poliţiştii au găsit arme, droguri şi bani

Douăzeci şi patru de persoane, inclusiv români, erau sechestrate într-o tabără de nomazi din regiunea britanică Bedfordshire, cazul fiind descoperit în cursul unui raid al poliţiei.

796 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Cel puţin 24 de persoane, inclusiv români, erau sechestrate într-o tabără de nomazi. Poliţiştii au găsit arme, droguri şi bani

Marea Britanie: Cel puţin 24 de persoane, inclusiv români, erau sechestrate într-o tabără de nomazi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru persoane suspectate de exploatarea acestor persoane au fost arestate după descinderea efectuată la o tabără de nomazi din zona Leighton Buzzard, informează BBC News online.

Cele 24 de persoane ţinute în condiţii insalubre în tabăra de nomazi, unde erau obligate să muncească, sunt britanici, români şi polonezi, conform poliţiei.

Se pare că multe dintre aceste persoane erau ţinute în tabăra de nomazi chiar şi de 15 ani.

Persoanele arestate au fost reţinute pentru delicte prevăzute în Actul pentru combaterea Sclaviei.

În cursul raidului, la care au participat aproximativ 100 de poliţişti, în tabăra de nomazi au fost găsite arme, droguri şi bani.

Cele 24 de persoane, despre care se crede că erau ţinute în sclavie, trăiau în condiţii insalubre. "Persoanele găsite în tabăra de nomazi aveau o sănătate precară şi trăiau în condiţii incredibil de mizere. Avem indicii că mulţi erau trataţi ca sclavii, unii de doar câteva săptămâni, iar alţii chiar de 15 ani", a declarat detectivul de poliţie Sean O'Neil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici