Marea Britanie cheltuieşte 35 de milioane de euro pe săptămână pentru supravegherea islamiştilor

Marea Britanie cheltuieşte 35 de milioane de euro pe săptămână pentru supravegherea susţinătorilor organizaţiei teroriste Stat Islamic care se întorc din Siria şi Irak, potrivit unor surse, relatează site-ul publicaţiei britanice Express.

208 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie cheltuieşte 35 de milioane de euro pe săptămână pentru supravegherea islamiştilor

Marea Britanie cheltuieşte 35 de milioane de euro pe săptămână pentru supravegherea islamiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui expert al securităţii, Guvernul Marii Britanii investeşte 25 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro) pe săptămână în operaţiunile de supraveghere a celor 350 de cetăţeni britanici radicalizaţi care s-au întors din Siria şi Irak. Fiecare cetăţean este monitorizat de căte o echipă de zece persoane, costul acestei operaţiunii fiind de 10.000 de lire (15 milioane de euro) pe zi.

"Este un număr enorm de potenţiali terorişti, iar dacă Guvernul îşi face treaba aşa cum pretinde, are nevoie de resurse vaste. (...) Pentru a urmări o persoană este efectiv nevoie de zece persoane sau mai mult, de 15 persoane, ceea ce va costa 10.000 de lire pe zi, fără a include măsurile de monitorizare a telefoanelor mobile şi a emailurilor", a declarat colonelul Richard Kemp, fostul preşedinte al diziviei naţionale de combatere a terorismului.

Poliţia şi serviciile secrete deja supraveghează mai mult de 2.000 de suspecţi de terorism, iar recordul din 2014 privind arestările suspecţilor - au fost efectuate 385 de arestări în acest sens - a fost depăşit în acest an.

Printre cei 2.000 nu se află şi cei 350 de cetăţeni britanici radicalizaţi care s-au întors din Siria, Irak sau Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici