Marea Britanie, înlocuită de Polonia în negocierile de la Kiev, un semnal al schimbării relaţiilor cu UE

Polonia a înlocuit Marea Britanie, alături de Franţa şi Germania în negocierile de la Kiev, în pofida faptului că Londra a fost un actor central în Europa Centrală, remarcă şeful Biroului Financial Times la Bruxelles Peter Spiegel, în cadrul unui program BBC World Service.

262 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, înlocuită de Polonia în negocierile de la Kiev, un semnal al schimbării relaţiilor cu UE

Marea Britanie, înlocuită de Polonia în negocierile de la Kiev, un semnal al schimbării relaţiilor cu UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Spiegel apreciază ca foarte interesant care oficiali UE s-au prezentat în Ucraina să negocieze acordul între putere şi opoziţie, relatează BBC News online.

El subliniază că Marea Britanie, Franţa şi Germania au participat întotdeauna la negocierile cu Iranul şi Siria.

Însă, acum, Polonia a înlocuit Marea Britanie, în pofida faptului că Marea Britanie a fost un actor central în Europa centrală în ultimii 10-20 de ani, adaugă jurnalistul.

"Este remarcabil faptul că (ministrul britanic de Externe) William Hague nu joacă un rol în (Ucraina). Este un semn al schimbării relaţiilor dintre UE şi Marea Britanie", apreciază Peter Spiegel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici