Marea Britanie va trimite drone militare pentru monitorizarea traficului de imigranţi din Mediterană

Marea Britanie va pune la dispoziţie drone militare pentru monitorizarea reţelelor implicate în traficul de imigranţi pe Marea Mediterană, anunţă Guvernul de la Londra, citat de site-ul cotidianului The Telegraph.

144 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va trimite drone militare pentru monitorizarea traficului de imigranţi din Mediterană

Marea Britanie va trimite drone militare pentru monitorizarea traficului de imigranţi din Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Drone militare britanice vor participa la misiunea Uniunii Europene pentru contracararea traficului de persoane pe Marea Mediterană.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, şi cel al Apărării, Michael Fallon, vor discuta luni cu omologii europeni despre misiunea europeană pentru combaterea imigraţiei, care probabil va începe în câteva săptămâni.

Marea Britanie participă deja cu nava militară HMS Bulwark la operaţiunile de căutare şi de salvare a imigranţilor în Marea Mediterană.

"Are Marea Britanie capacităţi militare pentru colectarea de informaţii? Absolut, şi vom colabora cu alţii", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici