Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

Premierul britanic, Rishi Sunak, a convenit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asupra necesităţii de a coopera pentru depăşirea disputelor referitoare la aplicarea Acordului Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord.

374 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

Rishi Sunak s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen cu ocazia participării la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în Egipt.

"Premierul britanic a reafirmat necesitatea de a găsi soluţii la problemele foarte reale ale Protocolului nord-irlandez. Au convenit asupra importanţei de a colabora pentru a ajunge la o soluţie comună", a transmis Downing Street, potrivit agenţiei Reuters.

Guvernul de la Londra refuză aplicarea totală a Protocolului Acordului Brexit. Fostul Guvern Boris Johnson a acceptat menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în piaţa unică a UE, pentru a nu afecta Acordul de Pace nord-irlandez. Însă autorităţile britanice ar trebui să aplice controale vamale între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici