Marian Lupu denunţă încercări de corupere a unor parlamentari PDM pentru a nu vota moţiunea

Deputaţilor PDM li s-au propus sume foarte mari de bani pentru a nu susţine moţiunea de cenzură, a declarat preşedintele Parlamentului Marian Lupu pentru postul Moldova1, adăugând că s-a încercat o adevărată campanie de corupere a unei bună părţi a partidului.

224 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu denunţă încercări de corupere a unor parlamentari PDM pentru a nu vota moţiunea

Marian Lupu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai mulţi deputaţi din grupul parlamentar al PDM au fost abordaţi de diverse persoane atât din cadrul altor partide, cât şi fără afliere politică, şi li s-au făcut oferte foarte generoase - sume fabuloase de bani, maşini de lux, apartamente în Chişinău, peste hotare sau în alte oraşe. Au avut loc presiuni extraordinare, oferte peste oferte, pentru ca să nu voteze această moţiune", a declarat preşedintele PDM, relatează ProTV Chişinău.

Lupu a adăugat că democraţii au dat dovadă de "unanimitate" şi au susţinut "in corpore" moţiunea de cenzură.

"Foile volante sunt un instrument folosit în ţara noastră în campanii electorale. Este vorba despre acelaşi comportament, deloc frumos, atunci când spui «recunosc că am greşit, vreau pace, dar luaţi-mă premier», iar între timp în toată ţara au loc acţiuni contrare acestor declaraţii. Odată ce foile volante reprezintă un atribut concret al unei campanii electorale, lucru acesta mă face, încă o dată, să cred că strategia mai ascunsă a foştilor colegi de la PLDM a fost, din start, să ajungă în campanie electorală", a mai spus şeful Legislativului moldovean.

Parlamentul a adoptat marţi, cu 54 de voturi, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filat. Moţiunea a fost susţinută de deputaţii PCRM, PDM, de către deputaţii neafiliaţi Mihai Godea şi Sergiu Sârbu şi de patru deputaţi din grupul socialiştilor.

Guvernul moldovean a fost demis în urma acestei moţiuni depuse de PCRM. În termen de trei zile, premierul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia membrilor Cabinetului.

Mai mulţi membri ai Guvernului sunt vizaţi, în prezent, de anchete pentru corupţie şi riscă ani de închisoare în cazul în care sunt găsiţi vinovaţi.

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti are un termen de 45 de zile pentru a le propune deputaţilor un nou premier.

Potrivit unor analişti moldoveni, demiterea Guvernului a fost orchestrată de către forţe ostile integrării europene a Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici