Marian Lupu vrea introducerea noţiunilor de limba moldovenească şi limba română în Constituţie

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din R.Moldova, pledează pentru introducerea atât a noţiunii de limba moldovenească, cât şi a celei de limba română în Constituţia ţării, informează portalul Moldova Azi.

94 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu vrea introducerea noţiunilor de limba moldovenească şi limba română în Constituţie

Marian Lupu vrea introducerea noţiunilor de limba moldovenească şi limba română în Constituţie (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Potrivit lui Marian Lupu, denumirea istorică şi ştiinţifică este limba română, iar cea politică este limba moldovenească.

"Un analist spunea foarte frumos că într-o ţară se vorbeşte spaniola, iar în Constituţie este scris spaniola şi castelana", a declarat Marian Lupu în cadrul emisiunii "În Profunzime", de la PRO TV Chişinău.

În opinia liderului PDM, limba română şi limba moldovenească sunt aceleaşi, dar există o nuanţă.

Potrivit lui Marian Lupu, modificarea denumirii limbii în Constituţia R.Moldova trebuie făcută astfel încât cea mai mare parte a populaţiei să agreeze schimbarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici