Marina ucraineană a reperat opt nave de război ruseşti în misiune de luptă în Marea Neagră. Niciun transportator de rachete Kalibr nu a fost reperat

  • Marina ucraineană a raportat duminică faptul că în Marea Neagră se află opt nave de război ruseşti în misiune de luptă, dar printre acestea nu a fost observat niciun transportor de rachete de croazieră Kalibr.
  • Kalibr este unul dintre principalele tipuri de rachete pe care Rusia le-a folosit împotriva Ucrainei.
4597 afișări
Imaginea articolului Marina ucraineană a reperat opt nave de război ruseşti în misiune de luptă în Marea Neagră. Niciun transportator de rachete Kalibr nu a fost reperat

Marina ucraineană a reperat opt nave de război ruseşti în misiune de luptă în Marea Neagră. Niciun transportator de rachete Kalibr nu a fost reperat

În urmă cu o săptămână, marina a raportat că patru nave ruseşti care transportau 24 de rachete Kalibr au fost reperate în Marea Neagră.

În Marea Azov, Rusia „continuă să controleze comunicaţiile maritime”, menţinând două dintre navele sale de război în stare de alertă, adaugă marina ucraineană. Aceasta a adăugat că, în Marea Mediterană, cinci din cele nouă nave de război ruseşti reperate transportau rachete Kalibr - în total 76.
 
Rusia şi-a consolidat prezenţa navală în Marea Mediterană aproape ca „un strat exterior de apărare pentru operaţiunile navale ale Rusiei în Marea Neagră”, anunţă Institutul Regal pentru Relaţii Internaţionale, un think tank independent cu sediul la Bruxelles.
 
Rusia şi-a poziţionat forţele navale în estul Mediteranei chiar înainte de a lansa o invazie pe scară largă în Ucraina, din cauza a ceea ce consideră a fi „măsuri de descurajare” din partea flotelor NATO.
 
Între timp, Marea Neagră a servit drept una dintre principalele baze ale Rusiei pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei.
 
Preşedintele Zelensky a declarat duminică faptul că Rusia a lansat peste 4.500 de rachete împotriva Ucrainei din februarie, iar „fiecare a cincea dintre ele a fost lansată de pe mare”.
 
Preşedintele a adăugat că flota ucraineană a pierdut 80% din navele sale de război de când Rusia a ocupat Crimeea în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici