Marine Le Pen pledează pentru negocieri cu Rusia în scopul federalizării Ucrainei

Marine Le Pen, liderul formaţiunii franceze de extremă-dreeapta Frontul Naţional, pledează pentru negocieri cu Rusia în sensul federalizării Ucrainei, acuzând Statele Unite că vor să declanşeze un război în Europa, potrivit site-ului postului francez RTL.

628 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen pledează pentru negocieri cu Rusia în scopul federalizării Ucrainei

Marine Le Pen pledează pentru negocieri cu Rusia în scopul federalizării Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu aş fi iniţiat negocieri diplomatice cu Rusia pentru federalizarea Ucrainei chiar înaintea referendumului privind statutul Crimeei", a declarat Marine Le Pen, criticând planul de pace prezentat de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi de preşedintele Franţei, François Hollande.

"François Hollande şi Angela Merkel ascultă de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama. Se comportă precum valeţi ai americanilor. Dar americanii vor să lanseze un război în Europa", a adăugat Marine Le Pen.

"În momentul de faţă, Guvernul Ucrainei este cel care bombardează civili. Această situaţie ar trebui să îi scandalizeze pe susţinătorii drepturilor omului. Nu cred în ipoteza privind prezenţa armatei ruse în estul Ucrainei. Suntem în plin război şi nimeni nu spune adevărul", a subliniat Marine Le Pen.

"Vladimir Putin trebuie să ne fie partener. De câţiva ani, există o formă de război rece în relaţia cu Rusia. Acest lucru este stupid din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere geopolitic, pentru că facilităm apropierea Rusiei de China", a încheiat Marine Le Pen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici