Marine Le Pen şi-a lansat sâmbătă campania prezidenţială. Aceasta propune un referendum privind apartenenţa Franţei la UE

Liderul extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, şi-a lansat sâmbătă campania prezidenţială, prezentând un program de guvernare cu 144 de propuneri, printre care se numără organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării la UE şi ieşirea din comandamentul integrat al NATO, scrie Reuters.

2263 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen şi-a lansat sâmbătă campania prezidenţială. Aceasta propune un referendum privind apartenenţa Franţei la UE

Marine Le Pen şi-a lansat sâmbătă campania prezidenţială (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Aceasta a promis să îi protejeze pe alegători de globalizare şi să facă din ţara lor una "liberă".

"Ni s-a spus că Donald Trump nu va câştiga niciodată în Statele Unite împotriva mass-media (...), dar a câştigat...Ni s-a spu că Marine Le Pen nu va câştiga alegerile prezidenţiale, dar pe data de 7 mai va câştiga", a spus Jean-Lin Lacapelle, un oficial de rang înalt din cadrul Frontului Naţional.

În cele 144 de "angajamente" prezentate în programul de guvernare al lui Le Pen, aceasta propune, printre altele, ieşirea din zona euro, organizarea unui referendum privind apartenenţa Franţei la UE, scăderea vârstei de pensionare sau scăderea impozitelor pe venit.

Manifestul prevede, de asemenea, rezervarea anumitor drepturi de care se bucură acum toţi locuitorii ţării sale, inclusiv cel la educaţia gratuită, doar cetăţenilor francezi, reducerea numărului de imigranţi şi ieşirea din comandamentul integrat al NATO.

"Scopul acestui program este în primul rând să redăm Franţei libertatea şi să dăm poporului o voce" , a spus Le Pen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici