Mark Gitenstein, confirmat în funcţia de ambasador al SUA în România - VIDEO

Senatul american a confirmat miercuri nominalizarea de către preşedintele Barack Obama a mai mulţi ambasadori, între care şi cel în România, Mark Gitenstein.

34 afișări
Imaginea articolului Mark Gitenstein, confirmat în funcţia de ambasador al SUA în România - VIDEO

Mark Gitenstein, confirmat de Senatul american în funcţia de ambasador al SUA în România (Imagine: www.brookings.edu)

Alături de Gitenstein au mai fost confirmaţi ambasadorii americani în Franţa, Marea Britanie, Danemarca, India, Kosovo, Oman şi Tunisia.

Ambasadorul Statelor Unite în Franţa va fi Charles Rivkin, preşedintele unei companii de producţie audiovizuală, Wildbrain, membru al Homeland Security Advisory Council, care consiliază administraţia americană pe teme de securitate. Licenţiat în Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale la prestigioasa facultate Yale, este este şi deţinătorul unui MBA la Harvard.

Louis Susman, fost bancher al Citigroup, va merge la Londra. Ca şi Rivkin, el a contribuit la finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Barack Obama în 2008, iar nominalizările celor doi au fost ţinta criticilor, care denunţau lipsa lor de experienţă în politică externă.

Fostul parlamentar democrat Timothy Roemer a fost confirmat în postul de ambasador la New Delhi, ale cărei relaţii cu Washigtonul s-au ameliorat considerabil în ultimii zece ani.

Laurie Susan Fulton a fost confirmată în Danemarca, Christopher William Dell în Kosovo, Richard Schmierer în Oman, Mark Henry Gitenstein în România şi Gordon Gray în Tunisia.

Video Stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici