Mărturisirea unor luptători Wagner: am ucis copii

Mercenarii ruşi din grupul Wagner au ucis copii în Bahmut şi în Soledar.

9507 afișări
Imaginea articolului Mărturisirea unor luptători Wagner: am ucis copii

Confesiunea a fost făcută pentru Gulag.net, o organizaţie rusă pentru drepturile omului, de doi membri ai miliţiei, care au intrat în Wagner după ce au fost recrutaţi în închisoare.

Unul dintre cei doi, Azamat Uldarov, a spus că a „împuşcat în cap o fetiţă de 5 ani”. „Am îndeplinit ordinul cu această mână, am ucis copii, inclusiv copii de cinci ani”, a spus unul dintre mercenarii lui Prigojin. Împreună cu el a mărturisit şi Alexei Savichev.

Azamat Uldarov şi Alexei Savicev i-au mărturisit fondatorului Gulagu.net, Vladimir Osechkin, detaliile execuţiei a peste 20 de copii şi adolescenţi ucraineni, explozia unei gropi cu peste 50 de prizonieri răniţi şi „curăţarea” clădirilor rezidenţiale prin uciderea tuturor, inclusiv a copiilor.

Potrivit celor doi membri ai Grupului Wagner, ordinul de „curăţare” în Bahmut fără a cruţa pe cineva ar fi venit de la şeful Evgheni Prigojin. A fost şi mai rău în Soledar. â

Savicev a explicat că a existat un ordin conform căruia „toţi cei peste 15 ani trebuiau împuşcaţi dintr-o singură dată, fără un cuvânt. 20-24 de persoane au fost ucise, dintre care 10 aveau 15 ani”.

Întrebat despre civilii ucişi în Ucraina în februarie 2023, Savicev a răspuns că ucrainenii de 15 ani „cu greu pot fi numiţi civili” şi a mai spus că militanţii Wagner s-ar confrunta cu ameninţări cu moartea, dacă ar fi prinşi că discută cu jurnaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici