Masacru în Homs: Cincisprezece civili au fost executaţi de către forţele regimului sirian

Cincisprezece civili au fost "executaţi sumar" în noaptea de marţi spre miercuri de către forţele regimului lui Bashar al-Assad, în cursul unui asalt asupra unui cartier din Homs (centru), anunţă organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

308 afișări
Imaginea articolului Masacru în Homs: Cincisprezece civili au fost executaţi de către forţele regimului sirian

Masacru în Homs: Cincisprezece civili au fost executaţi de către forţele regimului sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În mai puţin de 24 de ore, 15 civili au fost executaţi sumar în cartierul Shammas, inclusiv imamul Moscheii Abu Horeira, şeicul Merai Zakrit. Este vorba despre un nou masacru, care se adaugă celor comise de către regimul" lui Bashar al-Assad, potrivit ONG-ului.

Şeicul sunnit, în vârstă de 43 de ani, tatăl a şase copii, "era iubit de toţi, de către sunniţi, alawiţi şi chiar de către creştini. El îndemna la unitate naţională", a declarat Rami Abdel Rahmane, preşedintele ONG-ului.

"În plus, el era implicat în activităţi de caritate", a adăugat activistul.

Cel puţin alte 11 persoane au fost ucise în alte locuri din ţară, mai ales în provinciile Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), atât în tiruri ale trupelor siriene, cât şi în lupte.

În timp ce revolta împotriva regimului lui Bashar a-Assad intră în cea de 15-a lună, violenţele par să nu se mai oprească, în pofida prezenţei a peste 200 de observatori ONU însărcinaţi cu monitorizarea aplicării unui armistiţiu, proclamat în urmă cu mai bine de o lună, dar care este încălcat zilnic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici