Măsură de siguranţă înainte de discursul lui Joe Biden. Gardul din jurul Capitoliului SUA va fi reinstalat

Gardul instalat în jurul Capitoliului american timp de câteva luni după insurecţia din ianuarie 2021 va fi montat din nou înainte de discursul preşedintelui Joe Biden privind Starea Uniunii, marţi, în contextul în care creşte îngrijorarea cu privire la posibile demonstraţii sau convoaie de camioane care să îngreuneze traficul în capitala ţării.

16258 afișări
Imaginea articolului Măsură de siguranţă înainte de discursul lui Joe Biden. Gardul din jurul Capitoliului SUA va fi reinstalat

Măsură de siguranţă înainte de discursul lui Joe Biden. Gardul din jurul Capitoliului SUA va fi reinstalat

Şeful poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat duminică, că gardul va fi ridicat în jurul clădirii Capitoliului pentru discurs şi că este pus "ca măsură de precauţie", în consultare cu Secret Service, potrivit AP.
 
Măsura vine în contextul în care oficialii de la Washington se pregătesc pentru convoaiele de camionagii care plănuiesc proteste împotriva restricţiilor împotriva pandemiei începând din această săptămână. Pentagonul a aprobat deja desfăşurarea a 700 de soldaţi neînarmaţi ai Gărzii Naţionale, care vor fi folosiţi pentru a ajuta la controlul traficului în timpul eventualelor demonstraţii.
 
După modelul recentelor proteste ale camionagiilor din Canada, convoaie separate de camioane au fost planificate prin intermediul forumurilor online. Multe dintre ele au puncte de plecare, date de plecare şi rute diferite, deşi unele sunt programate să ajungă la timp pentru discursul privind starea Uniunii. Altele ar putea ajunge după aceea.
 
Manger a declarat că "misiunea forţei sale de a proteja Congresul Statelor Unite, Capitoliul şi procesul legislativ rămâne de neclintit".
 
Gardul a fost un simbol puternic al fricii pe care au simţit-o mulţi dintre cei prezenţi la Capitoliu după ce mulţimea şi-a croit drum printre poliţiştii copleşiţi, a spart ferestre şi uşi şi a jefuit Capitoliul în timp ce Congresul vota pentru a certifica victoria electorală a lui Joe Biden. Acesta a rămas ridicat timp de mai multe luni.
 
Consiliul de Poliţie al Capitoliului SUA aprobase un plan de reinstalare pentru scurt timp a gardului pentru un miting din septembrie, organizat pentru a sprijini persoanele care au rămas încarcerate în legătură cu insurecţia. Ofiţerii de poliţie şi membrii mass-media au fost mult mai numeroşi decât protestatarii şi au fost raportate doar câteva incidente.
 
Manger a precizat că Poliţia Capitoliului a solicitat, de asemenea, asistenţă suplimentară din partea unor agenţii externe de aplicare a legii înainte de discursul de marţi, pe lângă cererea de ajutor din partea Gărzii Naţionale.
 
Şeful Departamentului de Poliţie Metropolitană, Robert Contee, a declarat că departamentul său monitorizează îndeaproape informaţiile în schimbare şi că va consacra forţe de poliţie suplimentare într-o stare de alertă sporită continuă în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici