Măsuri de prevenţie sporite în Grecia, unde 60 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile

Ministerul grec al Sănătăţii a anunţat marţi că a consolidat măsurile de prevenţie pe fondul creşterii numărului persoanelor infectate cu virusul West Nile în centrul ţării, unde au fost înregistrate patru decese de la începutul lui august.

33 afișări
Imaginea articolului Măsuri de prevenţie sporite în Grecia, unde 60 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile

Măsuri de prevenţie sporite în Grecia, unde 60 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile (Imagine: Mediafax Foto)

Această consolidare a fost decisă după ce marţi au fost identificate 60 de persoane ca purtătoare ale virusului, transmis la om prin ciupiturile ţânţarilor infectaţi. Numai luni au fost înregistrate 13 cazuri, potrivit unui comunicat al Centrului de control şi prevenire a bolilor (Keelpno).

Cei 60 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu encefalită, iar patru persoane în vârstă, care sufereau şi de alte boli, au decedat. Potrivit ultimului bilanţ al Keelpno, 29 de bolnavi erau în continuare spitalizaţi, marţi, iar opt dintre ei se aflau la terapie intensivă.

Virusul a afectat până în prezent regiunea Macedonia, mai ales în jurul râurilor şi lacurilor, pe o zonă care se întinde din localităţile centrale până în apropiere de Salonic, al doilea oraş ca mărime din ţară.

Ministerul a dat ordin să se intensifice acţiunile de împrăştiere de insecticide în regiune, mai ales în zonele unde au fost constatate contaminări, şi să se desfăşoare o campanie de informare a publicului.

"Virusul a circulat deja în Grecia, am găsit anticorpi la populaţie şi animale, dar este pentru prima dată când punem diagnosticul de encefalită", a declarat un medic din cadrul Keelpno, Doritsa Bakka, afirmând că rata mortalităţii înregistrată până în prezent se încadrează în valoarea medie.

"Într-o primă estimare, experţii impută această deteriorare condiţiilor climatice din această vară, când căldura prelungită s-a combinat cu umiditatea crescută, propice înmulţirii ţânţarilor vectori", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici