Măsuri suplimentare de securitate la centrale nucleare ucrainene, după ameninţări cu bombă

Autorităţile ucrainene au sporit măsurile de securitate la centrala nucleară Zaporijia şi la fosta centrală Cernobîl, după o serie de ameninţări cu bombă, anunţă Autoritatea ucraineană de reglementare în domeniul atomic, citată de site-ul agenţiei TASS.

219 afișări
Imaginea articolului Măsuri suplimentare de securitate la centrale nucleare ucrainene, după ameninţări cu bombă

Măsuri suplimentare de securitate la centrale nucleare ucrainene, după ameninţări cu bombă (Imagine: Wikipedia)

"Ofiţeri ai Ministerului de Interne şi ai Serviciului de securitate păzesc centralele nucleare", a comunicat Autoritatea ucraineană de reglementare în domeniul atomic.

Ameninţările cu bombă s-au dovedit a fi false.

Centrala nucleară Zaporijia, care are capacitatea de 6.000 de megawaţi, este cea mai mare din Ucraina şi din Europa.

Centrala nucleară Cernobîl a fost oprită după accidentul din 1986, dar zona este securizată din cauza riscului de contaminare radioactivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici