Matteo Renzi a început consultările în vederea formării Guvernului

Premierul desemnat Matteo Renzi a început marţi consultările în vederea formării noului Guvern italian, care urmează să fie încheiate până la sfârşitul săptămânii.

69 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi a început consultările în vederea formării Guvernului

Matteo Renzi a început consultările în vederea formării Guvernului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renzi a purtat primele discuţii cu delegaţia Centrului Democratic (CD), o mică formaţiune de centru-stânga care a făcut parte din precedenta majoritate care l-a susţinut pe Enrico Letta.

"Viitorul Guvern Renzi este un Guvern necesar, din cauza sentimentului de speranţă pe care l-a insuflat în rândul cetăţenilor. Este ultima carte pentru Italia şi îi dorim succes", a declarat la finalul discuţiilor Bruno Tabacci, liderul CD.

Cele mai importante partide sunt aşteptate la consultări marţi seara şi miercuri dimineaţa, începând cu mica formaţiune Noul Centru Dreapta (NCD), condusă de Angelino Alfano, ai cărui reprezentanţi în Senat sunt decisivi pentru formarea majorităţii guvernamentale.

Consultările se vor încheia miercuri după-amiază cu Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, dar şi cu discuţii cu o delegaţie a Partidului Democrat.

Criza guvernamentală apărută în Italia săptămâna trecută, după demisia premierului Enrico Letta, i-a deschis calea lui Matteo Renzi, secretarul general al Partidului Democrat (PD), care a propus conducerii partidului să formeze un nou Guvern, cu mandat până în 2018, având ca principală misiune reforma instituţională şi relansarea economiei.

Întrebat când va încheia premierul desemnat formarea cabinetului, Graziano Delrio, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Matteo Renzi a afirmat că, cel mai probabil, până la sfârşitul săptămânii.

"Discuţiile se desfăşoară după cum ne-am aşteptat, suntem liniştiţi", a adăugat el.

"A primit mai mute refuzuri în ultimele zile decât în cei 39 de ani de viaţă", scrie cotidianul La Stampa, care se referă la refuzurile pe care liderul Partidului Democrat le-a primit din partea unor personalităţi contacte în vederea intrării în noul Guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici